H5 §6 Misleiding door media? (stap 10)

Het verhaal wat ik hier wil vertellen wordt in het filmpje zelf verteld, maar in het kort laat men zien dat 101tv wil aantonen dat vrouwen zonder boerka meer hulp aangeboden krijgen dan vrouwen met boerka. Alleen tijdens de opnames is AT5 ook aan het filmen, en zij krijgen een ander beeld te zien. Wat vinden jullie hier van?

Jongerenkanaal 101tv heeft als gevolg hiervan een rectificatie op zijn site geplaatst in verband met het boerka-filmpje. “De Boerka-test had niet op deze wijze de wereld in mogen komen. Met de betreffende regisseur werken we niet meer samen”, staat op de site te lezen.
Het omstreden filmpje is van de website verwijderd. Daarin was te zien hoe mensen op de Nieuwendijk een vrouw in boerka niet hielpen.  Op beelden van AT5 was echter te zien dat voorbijgangers de vrouw die sinaasappels liet vallen wel degelijk wilden helpen, maar dat een opnameleider de mensen vroeg door te lopen.

Werkstuk Stap 10: gevaren en verleidingen
Door technologische ontwikkelingen gaan steeds meer zaken via internet. Zo doen veel mensen hun financiële zaken via internet. Mensen zetten veel gegevens op twitter of facebook o.i.d. Maar hierdoor is er ook een nieuw soort criminaliteit gekomen. Hacken kent iedereen wel. Maar ook zogenaamde haatmails. Of dreigingen via twitter. Vaak worden naaktfoto’s door de ex online gezet. Als je op een sportsite je email adres achter laat, krijg je al snel een aanbieding voor een sportmagazine in je mailbox. Ga je solliciteren, kijkt je baas eerst even op instagram of facebook wat voor soort persoon jij privé bent. Iedereen weet bijna alles van iedereen. Voor dit onderdeel moet je een filmpje zoeken waarin mensen anders worden neergezet dan ze eigenlijk zijn. Bijvoorbeeld het filmpje van pownews waarin ze laten zien dat vmbo-ers niets weten. Maar eigenlijk hebben ze alleen de stukjes uit het interview gehaald waarop de leerlingen geen antwoord wisten. Denk ook aan het filmpje wat we in de les hebben gezien van de journalist die op school kwam interviewen en een heel ander verhaal plaatste.  Aan de hand van dit fragmentje gaan jullie een artikeltje schrijven over de gevaren en verleidingen van internet. Je mag hiervoor natuurlijk bronnen op internet gebruiken, maar je mag ze niet letterlijk overnemen. Dat is plagiaat. Dit artikel moet 100 woorden zijn.